Concluzii despre buckfast dupa 15 ani

1. Productie superioara de miere si polen.

2. Clima pe care o avem astazi nu mai este clima de acum 20-30 de ani. Avem parte de schimbari bruste de temperatura, seceta/ploi prelungite iar albinele trebuie sa se adapteze si sa suporte aceste schimbari. Nu toate rasele o fac la fel.

3. Pe langa schimbarile climatice avem parte si de vechii inamici ai albinelor: nosema apis, varroa jacobsoni si mai nou nosema cerana. In toata lumea apicultorii si cercetatorii incearca sa obtina albine care rezista in mod natural la aceste boli. Grupul apicultorilor Buckfast Europa este unul dintre cele mai numeroase comunitati care cauta solutii la bolile albinelor.

4. Buckfast este o rasa selectata, frecvent apar linii noi, din ce in ce mai adaptate la cerintele apicultorilor(productie, rezistenta la boli, blandete, etc…).

5. Blandetea! O rasa de albine foarte blanda este mult mai usor de manevrat, creste productivitatea muncii si un singur apicultor poate sa se ocupe de mai multe familii de albine.

Este un mit ca albinele mai agresive sunt mai productive!

6. Nu putem tine albina locala doar din patriotism, 200 de familii de albine necesita multa munca, echipamente si consum de resurse. Daca am avea o albina care in plin sezon ar roi, sau care nu ar fi rezistenta la boli ar fi cel mai sigur drum catre faliment si probabil am pastra albine doar din pasiune.

Tagged with: , , , , ,
Posted in Buckfast
Articole recente
Categorii